menu
Laden Evenementen

Expositie Anton Heyboer

11 oktober, 2016- 08:00 - 31 januari, 2017- 17:00
| Gratis
heyboer-4-vrouwen-002

Expositie Anton Heyboer

Na het succes van de tentoonstelling van Sasja Bork exposeert vanaf 11 oktober niemand minder dan Anton Heyboer bij Bergse Bossen. Hoewel de kunstenaar zelf dood is, is zijn collectie nog springlevend. Zoals Heyboer zelf voor zijn dood aangaf, bezitten de Tweelingzussen Willy en Trees van Kleef de grootste en mooiste verzameling van zijn werken. Deze unieke verzameling, bekend onder de naam Twin Collectie is bij Bergse Bossen vrij toegankelijk. Inspirerend dus als ‘break’ tijdens een vergaderdag maar ook reden op zich op Bergse Bossen te bezoeken en rond te struinen in de galerie-achtige opzet.

De beroemde ‘twins’ hebben zelf de selectie samengesteld en de ruimtes ingericht. Een absolute aanrader dus voor hotelgasten en andere geïnteresseerden!

De Twin Collectie

De liefde voor het verzamelen van de werken van Heyboer begon jaren geleden. Trees van Kleef en Willy Nijman kochten ooit een werkje van Heyboer in de galerie van Petra, de vijfde bruid van Anton Heyboer. Dit bleek een schot in de roos, want de ‘twins’ keerden steeds vaker terug om werken van Heyboer te kopen. Al snel viel het ook Anton Heyboer zelf op dat zij zoveel kochten. In 2004 besloot hij hen te ontmoeten. Waarna meer bezoeken volgden, waarbij Heyboer veel vertelde over zijn leven. De zussen verzamelden uiteindelijk meer dan 300 werken. Volgens Heyboer de grootste en mooiste verzameling van zijn werken. Deze moesten getoond worden. Dit gebeurde in 2005. 120 kunstwerken vonden hun weg naar Slot Zeist waar Anton Heyboer er zelf helaas geen getuige meer van mocht zijn. Op 24 april, de dag dat de werken afgeleverd werden, overleed hij op 81-jarige leeftijd.

Tekst en uitleg van de Tweeling zelf

De tweeling kan als geen ander de collectie toelichten. Daarom zullen zij het weekend van 12 en 13 november aanwezig zijn.
Ook geven zij 22 november een bijzondere lezing over het werk van Anton Heyboer, om 20:00 uur ’s avonds. Prachtkans om meer te weten te komen over dit icoon van de naoorlogse Nederlandse kunst. Wil je naar de lezing komen? Stuur even een mailtje naar info@bergsebossen.nl.

Bedrijven of groepen kunnen een rondleiding aanvragen.